Dag 5 i L.A.: Omvisning hos JPL & fotografering av M57

I dag besøkte vi Jet Propulsion Laboratory, og vi så på de første bildene av Ringtåken!

Dagen

Jet Propulsion Laboratory (JPL) er en del av California Institute of Technology (Caltech) og er et statlig finansiert forskning- og utviklingssenter. JPLs hovedfunksjon er å bygge satellitter og romsonder for NASA. De står blant annet bak Cassini-Huygens som går i bane rundt Saturn, Mars Exploration Roveren Opportunity som kjører rundt på Mars, det rombaserte observatoriet Spitzerteleskopet og Voyager-sondene som har reist lenger enn noen andre: forbi alle gassplanetene, for deretter å ha forlatt solsystemet.

photo_277

photo_278

Vi fikk en omvisning på området og det ble ganske mye snakk om det tekniske bak ulike deler av en romferd. Vi fikk se en rover som er under uttesting, InSight, og besøkte Spaceflight Assembly hvor de er i ferd med å sette sammen romfartøyet SMAP. De hadde også en flott utstilling med miniatyrmodeller av alle romfartøyene de har vært involvert i, organisert etter objektet de har studert (planet, asteroide, universet som helhet, etc.).

Oversikt over alle prosjektene JPL er involvert i.

photo_280

Roveren InSight

photo_281

Spaceflight Assembly.

photo_282

Månestein.

photo_283

Infrarød selfie.

En bit av materialet Aerogel, som består av 99,998 % luft!

Etter JPL, tok vi en tur innom Caltech hvor vi spiste lunsj og gikk litt rundt. Det var et flott campus!

photo_285

photo_289

Kvelden

Denne kvelden var del 2 i fotograferingen av M57 (Ringtåken). Jeg og Lindsay (romkameraten min) fikk ansvar for å ta bilder av tåken med rødt filter, mens de andre tok seg av de grønne og blå filtrene. Disse bildene skal deretter settes sammen med bildet fra dagen før, slik at man til slutt får et flott fargebilde av tåken. Jeg er veldig spent på hvordan det blir seende ut! Forhåpentligvis kan resultatet avsløres i morgen! Nedenfor vises tåken i ett filter.

photo_287

Ringtåken i ett filter.

Teleskopet vi bruker.

Hovedbilde:  bakgrunnsbilde fra NASA

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.