En kosmisk reise

Jeg har fått en ny astronomibok! En av professorene ved Institutt for teoretisk astrofysikk, Øystein Elgarøy, har nettopp gitt ut en bok om astronomi, Astronomi – en kosmisk reise (Universitetsforlaget, 2014). Den skal først og fremst brukes som pensumbok i kurset AST1010 – Astronomi – en kosmisk reise, men ettersom dette er et fag man ikke trenger noen forkunnskaper i, betyr det at boken passer for alle som har lyst på en innføring i astronomi.

photo_211

photo_212

Jeg intervjuet Øystein i forbindelse med bokutgivelsen og har skrevet en artikkel om dette på websiden til instituttet, Ut på en ny kosmisk reise.

Jeg var så heldig å ha Øystein som foreleser når jeg tok faget AST1100 – Innføring i astrofysikk høsten 2013 og hadde også kontakt med han i forbindelse med skrivingen av Into A Black Hole. Han er en superflink og artig fyr, så jeg håper (og tror) at boken hans kommer til å bli godt mottatt!

Hovedbilde: Universitetsforlaget

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.