Veien videre: Observasjonell eller teoretisk astronomi?

Jeg skal snart i gang med siste året av bachelorgraden min og nå må jeg for alvor begynne å tenke på hva slags master jeg har lyst til å ta.

Grunnen til at jeg på tenke på mastergraden allerede nå, er at jeg må sørge for å ha tatt de studieemnene som er relevant for mastergraden jeg ønsker å ta innen jeg begynner med den. Jeg har hele tiden vært fast bestemt på teoretisk kosmologi. Men når jeg tenker meg om nå, vet jeg ikke hvor godt begrunnet det valgte har vært. Og det er nok det som gjør at jeg nå begynner å tvile. Jeg tror jeg syntes «teoretisk kosmologi» hørtes kult ut.

Institutt for teoretisk astrofysikk (ITA) kan man velge mellom to emner for sin masteroppgave i astronomi: kosmologi og solfysikk. Innenfor disse to emnene kan man velge om oppgaven skal være basert på teori/modellering eller observasjoner.

Jeg må jo si at når jeg nå virkelig har begynt å tenke på det, tiltaler sistnevnte meg en god del mer (kanskje fordi jeg har fått de teoretiske studieemnene jeg har hatt litt opp i halsen og trenger en forandring, og noe mer håndfast). Så da er vel saken grei, eller hva?

Problemet er å finne de riktige studieemnene og få det til å gå opp. Noen emner går bare om høsten, mens andre går bare om våren, og noen emner trenger spesifikke forkunnskaper (som jeg ikke nødvendigvis har). Også er jeg redd for å gjøre et feil valg, for deretter å ende opp med at studieløpet mitt bare blir krøll og at jeg ikke får gjort ting til normert tid … Jeg ligger jo allerede en del etter, rent aldersmessig, ettersom jeg startet på bachelorgraden når jeg var 25.

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, har planen min for høstsemesteret 2014 frem til nå sett slik ut:

host2014

Det er altså kun én åpen plass til å velge fag det kommende semesteret (det lilla feltet) – det samme gjelder også siste semesteret. Så spørsmålet er: Blir det Kvantemekanikk, Exphil (som jeg fortsatt ikke har tatt) eller noe helt annet? Svaret kommer senere, for først må jeg forhøre meg med ulike folk. Websidene til ITA er dessverre litt mangelfulle når det gjelder informasjonen jeg er ute etter …

Hovedbilde: tavle fotografert av Eric Wüstenhagen, teleskop fotografert av meg

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.