Astronomisk sommerlesing

Semesteret er over og jeg kan legge pensumbøkene på hyllen for en stund. Eller?

Etter at jeg begynte på UiO har jeg knapt lest en bok som ikke er pensum. Jeg kunne naturligvis lest bøker om kvelden, men det er ikke det som frister mest når jeg har sittet med hodet i en bok mesteparten av dagen. Jeg har prøvd å lese et par populærvitenskapelige bøker ved siden av studiene, men etter 2-3 kapitler er det alltid en eksamen eller oppgave som dukker opp. Deretter må boka plutselig leveres tilbake til biblioteket, og så rekker jeg ikke komme noe lenger den gangen, leverer tilbake boken og glemmer hele greia. (Jeg har profil på Goodreads, men der har det jammen meg stått stille siden desember i fjor.)

Sist gang jeg leste en skjønnlitterær bok var i fjor sommer. Da leste jeg Girl With A Pearl Earring av Tracy Chevalier fordi jeg skulle være i Nederland hele sommeren og kom til å se Vermeers bilder, samt byen Delft hvor handlingen finner sted. Da var den boken helt perfekt!

Så hva skal jeg lese om denne sommeren? Om observasjonsastronomi, så klart! Jeg skal jo til Mount Wilson Observatory! Og man kan jo ikke dra til Mount Wilson Observatory uforberedt, syns jeg. Dessuten skal jeg ta et studieemne som heter Observasjonsastronomi til høsten, så det skader jo ikke å se litt på pensumboken heller 😉

Sommerens bokhylle:

Hva skal du lese i sommer?

Hovedbilde: Pexels

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.