Video: Bittelille Solen

Det er plass til rundt 1 millioner jordkloder inni Solen. Men Solen er faktisk fryktelig liten.

Alle som har sett en illustrasjon av solsystemet har en viss idé om størrelsesforholdene: hvilke planeter som er størst og at Solen er mye større enn planetene. Men hvordan lar disse objektene seg sammenligne med de andre stjernene der ute? Jeg anbefaler sterkt å ta en titt på videoen under som sammenligner planetene og Solen vår med andre stjerner i universet. Størrelsesforholdene blir helt absurde til slutt! Bør spilles med lyd for ekstra dramatikk 😉

Hovedbilde: Karl Garnham

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Inger Johanne Bjerkholt sier:

    Un iverset er virkelig helt vidunderlig skjønt. Men allikevel jorden skiller seg ut. Og der bor vi

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.