Sommerferie på Mount Wilson Observatory!

Mount Wilson Observatory er ett av de mest legendariske stedene i astronomien. Går det virkelig an å tilbringe sommerferien der?

Jeg har de siste månedene vært en ivrig søker etter praksisplasser innen astronomi for denne sommeren slik at jeg kan få meg litt skikkelig forskningserfaring. Av de jeg har fått avslag fra så langt (bl.a. fjonge steder som Caltech og Oxford) har søkerantallet vært overveldende, så sannsynligheten for å skulle få noe som helst denne sommeren begynte fort å virke infinitesimal. Men denne uken fikk jeg plutselig en e-post som startet med:

Dear Ms. Hammerstrom,

Congratulations. This message is to notify you of your admission to the CUREA program at Mount Wilson Observatory, in Pasadena, California, July 27-August 9, 2014.

Hurra, det ordnet seg likevel! CUREA-programmet varer i to intense uker på Mount Wilson Observatory og handler om observasjonsastronomi: første uken lærer man om ulike observasjonsteknikker innen moderne astronomi og den andre uken skal man selv foreta observasjoner for et tema man er interessert i, analysere data og presentere sine funn for resten av gruppen. Det høres jo kjempefint ut! Og litt skummelt ut … håper jeg finner på noe fascinerende å observere! På websiden sin har de en liste over noen tidligere prosjekter og det høres jo ordentlig spennende ut. 😀

Dette er riktignok et program som bare varer i to uker, mens de andre programmene jeg har søkt på varer opptil to måneder. Jeg skulle jo gjerne hatt noe som varte hele sommeren. Jeg venter riktignok fortsatt på svar fra tre andre steder, men det blir definitivt Mount Wilson Observatory dersom jeg får avslag fra resten. Jeg syns jo programmet høres strålende ut!

Når jeg studerte grafisk design hadde jeg praksisplass hver sommer hos ulike designbyråer i Oslo. Av en eller annen merkelig grunn var det nesten ingen jeg studerte sammen med som gjorde det. Men det var en kjempeflott erfaring å ha når jeg skulle søke jobb etter studiene og jeg fikk faktisk min første designjobb hos byrået jeg hadde hatt den første praksisplassen hos! Så den strategien tar jeg med meg videre inn i astrofysikkverdenen, så får vi se hva for noe spennende det kan lede til. 🙂 Forrige sommer var jeg i Nederland og jobbet hos Universe Awareness (mer om det under Om meg).

Gleder meg til sommeren! Hva med deg, skal du på praksisplass i sommer?

Hovedbilde: Gregg Tavares (fargene er justert litt)

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.