Jente på realfag

Går det an å være jentete og realfaglig anlagt på samme tid? Selvfølgelig!

Jeg prøver fortsatt å kvitte meg med denne fordommen vi alle (dessverre) går og bærer på om at jenter er dårligere enn gutter i realfag. Selv nå som jeg er halvveis i en bachelorgrad i fysikk (og med ålreite resultater) sitter det fortsatt. Jenter er minst like flinke som gutta, men vi glimrer med vårt fravær likevel. Kanskje er det dette som gir oss følelsen av å ikke høre hjemme i realfagenes verden til å begynne med. Det er jo nesten ingen jenter her!

Det er først nå, i studieemnene jeg tar i 4. semester, at kjønnsfordelingen på forelesningene er blitt sjokkerende åpenbar. I det ene faget jeg tar ser det ut til å være rundt 20 % jenter … Men det får meg til å tenke at da er det ekstra kult å være jente: da er man skikkelig badass!

Å være i det mannsdominerte miljøet på fysikk har faktisk gjort meg mer feminin. Kanskje er det et markeringsbehov: «Jeg er kvinne – se meg kalkulere!» For hard matematikk og femininitet er ikke en selvmotsigelse. Det er ikke om å gjøre å bli en av gutta så fort man begynner på realfag, selv om noen kanskje hadde vært mer komfortable om jeg lot den knallrosa veska stå hjemme. Jeg føler jo litt på de følelsene også. Men jeg tar den rosa veska likevel. Jenter skal ikke gjemme seg vekk når de begynner på realfag. Vi må vise jentene som kommer etter oss som skal velge studieretning at det går an å gå på realfag og likevel være feminin 🙂

Ønsker alle lykke til med studievalget sitt!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.