Den lille boka om universet

Høsten 2019 ga jeg ut Den lille boka om universetKagge forlag.

Den lille boka om universet er en bok for de som kanskje ikke vet så mye om universet fra før og ikke vet hvor de skal begynne, og som vil ha en forståelig introduksjon til alt sammen.

Fra vaskeseddelen:

Det er et helt univers der ute. Mens du leser dette, går planeter i bane, stjerner dannes og dør, supernovaer eksploderer, sorte hull spiser, universet utvider seg og kanskje finnes det skapninger som lever sine liv rundt en fjern stjerne uten å vite om oss.

Gjennom en reise fra jordkloden og utover i solsystemet, galaksen og universet, tar astrofysiker Maria Hammerstrøm for seg de ulike himmellegemene og ser på hvor vår plass er oppi alt sammen. På reisen forteller boka også om hvordan universet gikk fra å være tomt for 13,8 milliarder år siden, til å inneholde stjerner, galakser og liv i dag.

Dette er boka for deg som vil lære kort og godt om det vi vet om universet i dag, fra det nære til det ufattelige fjerne.

Boka har fem kapitler: Jorda, Solsystemet, Stjerner, Galakser og Universet, samt et tilleggskapittel til slutt som tar for seg hvordan vi lærer om universet ved hjelp av romfartøy, teleskoper og datamodeller.

Målgruppe: Boka er ment for voksne, men jeg ser for meg at den kan fungere ned i ungdomsskolealder.

Kjøpe boka?

I butikk: Boka kan kjøpes i en rekke nettbutikker, for eksempel Bokkilden. I tillegg finnes den fysisk i butikk hos Norli, Notabene og utvalgte Ark- og Tanum-butikker.

E-bok: Boka er også tilgjengelig som e-bok og kan kjøpes overalt hvor e-bøker selges, for eksempel her!

Ønsker du å kjøpe et signert eksemplar? Jeg selger signerte eksemplarer av boka for 350 kr + porto/konvolutt for 60 kr. Jeg skriver gjerne personlig hilsen, om ønskelig. Du kan bestemme om jeg skal skrive en bestemt hilsen eller så finner jeg på en hilsen selv. 🙂 Betaling gjøres enklest gjennom Vipps. Ta kontakt på hallo [at] astromaria [dot] no dersom du er interessert!

Les mer: