AstroMarias julekalender: Luke 6

ANNONSE // Det er tid for å åpne den sjette luken i den astronomiske julekalenderen!

I desember er det astronomisk julekalender her på bloggen. I den sjette luken skjuler det seg enda mer LEGO! Denne gangen er det et romfergesett som kan vinnes. Settet inneholder en romferge, to astronauter og en satellitt/teleskop. LEGO-setter er opprinnelig fra 2015, så det er nok ikke så lett å få tak i lenger. Så her har du muligheten 😀

NASAs romfergeprogram hadde sin første flyvning i 1981. Det ble totalt bygd seks romferger som til sammen stod for 135 ferder ut i rommet: EnterpriseColumbia, Challenger, Discovery, Atlantis og Endeavour. Romfergene ble brukt til å plassere ut satellitter, romsonder og romteleskopet Hubble, gjøre vitenskapseksperimenter i bane rundt Jorden, og bidra til konstruksjon og service av Den internasjonale romstasjonen. Den siste romfergen som fløy var Atlantis i 2011.

Romfergen Endeavour. Bilde: NASA

Romfergene ser ut som fly. De ble skutt opp i rommet fastspent til en enorm, oransje tank med to booster-raketter på sidene. Når tiden kom for å vende tilbake til Jorden igjen, landet romfergene på rullebane som om de skulle vært et fly. Deretter kunne de brukes om igjen.

Atlantis skytes opp fra Kennedy Space Centre. Bilde: NASA/Tony Gray og Tom Farrar

Bli med i trekningen!

Dette produktene skal gis bort til to heldige vinnere. For å være med i trekningen, trenger du bare svare på følgende spørsmål: Hvis du fikk muligheten til å navngi en romferge, hva ville du kalt den? 🙂 Fristen for å svare er fredag 15. desember kl. 12. Vinnerne trekkes tilfeldig blant deltakerne og annonseres i neste innlegg.

Følg bloggen i sosiale medier for å få med deg de neste kalenderlukene: Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat.

LEGO-settene er sponset av Brikkebutikken.no

Vinnerne av forrige kalenderluke: Lene og Marit. Gratulerer! Håper dere får stor glede av sminkepalettene! ✨

Hovedbilde: NASA/JPL-Caltech/Penn State (fargene er justert)

Relaterte innlegg
Relaterte innlegg

44 tanker om «AstroMarias julekalender: Luke 6»

  1. Jeg ville kalt romfergen etter den greske guden Artemis (Goddess of the moon) eller Hermes (God of roadways and travelers, også romfergen i The Martian) ??

  2. Den skulle selvfølgelig hett «Fram II», evt «Fram 2.0», altså et lite nikk til norsk oppdagerhistorie 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.