Høst 2014: Uke #1

Dette semesteret tenkte jeg å prøve meg på noe nytt: Jeg har lyst til å skrive et lite innlegg på slutten av hver uke hvor jeg oppsummerer hva jeg har lært om i de ulike fagene i løpet av uken. Det vil forhåpentligvis gi et innblikk i hva de ulike fagene handler om og vise hva det innebærer å være bachelorstudent i fysikk. Pluss at det er en fin repetisjon for meg selv 🙂

Så la oss gå rett til denne ukens oppsummering (denne uken ble det selvfølgelig mye praktisk informasjon i forbindelsen med kursene).

AST2210 Observasjonsastronomi

Vi startet med menneskeøyet. I den anledningen så vi en gammel, fin YouTube-video som forklarer hvordan øyet fungerer.

Vi begynte også å se på himmelske koordinatsystemer. Det finnes flere varianter og vi var innom tre av dem: horisontalkoordinater, ekvatorialkoordinater og ekliptiske koordinater. Forskjellen mellom disse er rett og slett hva man bruker som baseplan, om det er horisonten, ekvator, ekliptikken eller noe annet.

FYS2160 Termodynamikk og statistisk fysikk

Innføring i molekylær dynamikk. Vi så på en enkel modell for hvordan atomer beveger seg mot en likevektsstilling i en beholder.

atomer

Simulering av atomer i en gass som beveger seg over tid.

EXPHIL03 Examen philosophicum

Ukens tema var Platons tekst Menon som handler om dyd: Hva er dyd og kan det læres eller er det noe vi er født med?t

STK1000 Innføring i anvendt statistikk

Vi hadde en rask innføring i programmet MINITAB. Videre lærte vi hvordan man kan beskrive datasett ved å bruke:

  • Grafer: stolpediagram og kakediagram (for kategoriske variable), histogram (med eller uten tetthetskurver) og stilk-og-blad plott (for kvantitative variable)
  • Tall: gjennomsnitt og median (beskriver senter av fordelingen), standardavvik og interkvartil rang (beskriver spredningen)

God helg!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.